фирми продукти
представяме
работа
 
12 малки идеи за домашен офис

Ако Ви се налага да работите от дома си, вероятно никак не е било лесно да намерите място за своя малък домашен кабинет. В жилищата, в които не може да се отдели цяло помещение се налага да се заделя част от спалнята, кухнята или пък всекидневната. Вижте няколко идеи за това как можете да оформите домашен офис на ограничено пространство – те са особено полезни за ученици, както и за онези, на които не се налага да работят от дома си по цял ден.


1. Кухненска ниша

офиси у дома

Дори да не Ви се налага да работите от дома си, тази ниша може да Ви бъде полезна и по много други начини – на така оформеното бюро можете да преписвате рецепти, да оформяте списъци с продукти, да търсите информация, да оправяте сметките и прочее. За по-голямо удобство кътчето е вместено в ъгъла до прозореца, а встрани от него, вградени в стената, има няколко рафтчета, на които могат да се подредят книги, аксесоари  и декорация. Боядисайте бюрото в цветовете, в които са решени кухненските шкафове, за да създадете един непрекъснат и унифициран вид на интериора.


2. Кът в кухнята

офиси у дома

Още една идея за оползотворяване на част от кухненското пространство. Използвана е малка ниша в единия край на помещението, в която са вградени няколко метални рафтчета и малко бюро. Когато столът не се използва, той се прибира частично под бюрото.


3. Кабинет в дъното на коридора

офиси у дома

Антретата и коридорите могат да осигурят достатъчно място за кът с бюро, особено ако използвате иначе неизползваемите ъгли и чупки. Тук например кабинетът е вместен в пространството до прозорец, разположен под леко скосен таван. Така се осигурява не само уединение (никой не преминава оттам транзитно), но и достатъчно естествена светлина. В къта има достатъчно място за ъглово бюро със стол и дори за тесен, но висок шкаф.


4. Скрит кабинет

офиси у дома

Ето един кабинет, който "изчезва" в стената, когато не се използва. Бюрото му е монтирано в единия ъгъл с панти, така че да може да се прибере във вградените в стената шкафове.


5.  Домашен офис в шкафа

офиси у дома

офиси у дома       офиси у дома

Почти всеки шкаф, стига да е достатъчно дълбок, може да се превърне в малък домашен офис. Освен че така заема много малко пространство, той може да се скрива от погледите при нужда само със затваряне на вратите на шкафа. Мебелите са така подбрани, че всичко да е компактно и спретнато – столът се прибира навътре частично, бюрото представлява рафт от шкафа, а останалите рафтове играят ролята на поставка за книги, аксесоари и декорация. За още повече прагматизъм вратите на шкафа могат да се оползотворят от вътрешната страна, като се използват за дъска за съобщения или пък за окачване на предмети.


6. В коридора

офиси у дома

Освен в дъното на коридора, кабинетът може да се вмести и встрани, до стената. Ето например как е оползотворена тясната ниша в коридорчето между банята и спалнята, за да се вмъкне в нея малък кът с бюро, столче и монтиран върху стената шкаф с лавици.


7. Офис в ъгъла

офиси у дома

Ето и един ученически кът с бюро и столче, вместен в ъгъла на детската стая. Кътчето е изградено до прозореца, за да има достъп до естествена светлина, но същевременно е достатъчно встрани от останалите сектори на помещението, за да не пречи на движението.


8. Скрито зад завеса

офиси у дома

Когато кабинетът се подвизава в спалнята, най-добре е той да се отдели визуално от останалата част на помещението. Достатъчно е да се поставят стол с високо бюро и шкаф с рафтове в ъгъла, като целият кът се загради със завеса – така ще се запази уединението както вътре в него, така и в останалата част на стаята.


9. Място с гледка

офиси у дома

Тук до големия прозорец е вградена тясна пейка, а встрани – няколко тесни рафтчета. Точно до пейката, отново в ниша, е вградено малко бюро, над което е поставен висок шкаф с рафтове. Така полученият кабинет е уютен, заема малко място и е с достъп до естествена светлина.


10. Кабинет във всекидневната

офиси у дома

Тази идея е особено подходяща за хора, които искат да наблюдават децата си по време на работа или пък не искат да се отделят от семейството си, дори когато са заети. Офисът е вместен в ъгъла, в тясна ниша, като стените са покрити с вградени рафтчета. Бюрото представлява всъщност малка плоскост, монтирана директно върху стената, а столът е подвижен, с монтирани колелца. Така полученият офис е много гъвкав, спретнат и компактен.


11. Мобилен офис

офиси у дома

Този домашен кабинет може да се подвизава навсякъде из дома, тъй като се състои само от бюро и стол – и двете на колелца.


12. Двойно бюро

офиси у дома

Двустранното бюро до стената е подходящо както за двама ученика, така и за двама възрастни, които се налага да работят по едно и също време. Проектът не само спестява място, но и можете да си го направите сами от обикновен шкаф и правоъгълна маса (вижте как тук).


Източник: bhg.com







18 август 2009 17:48 | бюро в шкафа
От: Дани
Тази идея с бюрото в шкафа ми харесва най-много
21 юли 2009 14:42 | Благодаря ви !
От: Владимир Йосифов
Има страхотни идеи.
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
интериори, офиси, домашен офис

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg